tandläkartid

Ted var hos tandläkaren igår. Det gick väl bra egentligen, antar jag. Det är ju så att han har en missfärgning mitt på framtanden. Det vet vi ju. Men det kan alltså vara orsakat av ett slag på tanden, gissar de. Nu är det tyvärr så att han fått en infektion pga av detta (förra gången vi var där hade han ännu ej fått det), det är lätt hänt med sådana skador. Nackdelen är att tanden måste bort. Fördelen är att det ju är en mjölktand.
Så nu väntar vi på en tid hos en tandspecialist i Märsta, men det blir nog ganska snart, de vill ha bort den så fort som möjligt,
Det känns rätt läskigt eftersom han kommer få en dryck som gör honom lite dåsig, för att få möjlighet att ta ut tanden (och att det inte ska göra ont, tror jag). Våran lilla plutt! :-(
Vi försöker prata om det som något positivt, t ex att han ska få ett tufft hål som han kan blåsa saker genom. Men innerst inne känns det superläskigt!

Ny lägenhet!!!

Ja just ja! Vi har fått ny lägenhet! De ringde i fredags och sa att vi fått den! Yay!

Den är 17 kvm större, men fortfarande en 3:a. Men. Den ligger MKT bättre till. Med 10 minuters gångavstånd till centrum, och med mkt bättre promenadstråk. Här där vi bor nu får man alltid ta samma väg när man promenerar.

Så här ser planlösningen ut:Inflyttningen är den 1:a april!

Igår sa vi hej då till bilen!

I måndags var det äntligen dags för verkstadsbesök för bilen som stått i flera månader. Men det gick ju inte så bra - trasig automatlåda, vilket gjorde att vi valde att inte laga den. En förmodad kostnad på 20-25 tusen tyckte vi inte var ett allt för kul alternativ. Så igår sålde vi bilen för en struntsumma, men bilen blir åtminstone inte skrotad.


Gosigt!Ted fick åka nya vagnen när vi skulle på promenad (han är lite stor för emmaljungan). Han trivdes alldeles utmärkt i värmen (vi andra, gående stackare, frös), även om åkpåsen väl är i det minsta laget för en 3,5-åring.


Bytt vagnNu är syskonvagnen utbytt mot en mindre variant. Vi har ju fortfarande vår slit-och slängvagn, om vi går på långpromenad hela familjen. Men eftersom dubbelvagnen egentligen inte längre behövs, så bestämde vi oss för att byta. Igen. Men nu är det slut på byta vagn, nu är vi nöjda. Speciellt som denna vagn var ett ovanligt bra kap!Man måste ju undersöka vagnen lite! (obsobsobs! Klädvalet är pappas, det är ju en lite..hm..ovanligare kombo, skulle man kunna säga...)

Lite bilder från veckanNu är vi hemma igen! Resan gick kalasbra; vi var alla glada och nöjda hela tiden. Skönt!
Tack farmor och farfar för att vi fick vara hos er, och för en mysig vecka!
Eftersom inte alla vet hur det ser ut i Mangskog lägger vi upp lite bilder som vi tog där, och även lite bilder på oss.

   
 

     
 GOTT NYTT ÅR!!!

dagen för avfärdI lördags for vi iväg till farmor och farfar för att fira nyår och hälsa på alla släktingar där (det har ju kommit två nya här på hösten, som vi längtade efter att få träffa).
Så här såg vi ut dagen för avfärd!
Jag i en Svambob-tröja som jag fått av moster, se vad fin jag är!
Moa var, även hon, uppklädd. Blå klänning och rutigt diadem, även det köpt av moster (någon som fick pengar i julklapp månne..? :-P).