Mitt lilla syskon!

image78
Idag var mamma och pappa på ultraljud för att titta till mitt nya syskon som ligger i mammas mage. Allt var som det skulle tydligen, och mamma berättade att dom såg när bebin drack vatten! Den gapade och stängde munnen om och om igen. Här är han eller hon! Det var en jättebra bild tycker jag. Man kan jämföra med min bild när jag låg i magen. Den är lite suddigare (bilden till höger här under). Det kan se ut som jag är mycket mindre, men faktum är att jag är lite större egentligen. Och 5 dagar äldre! Men visst är vi lika? :)

    

utanför-lek på mitt dagis

 Idag var vi förbi mitt dagis och lekte en stund, det ligger jättenära oss så det är lätt att gå dit. Mamma tog en massa bilder och sa att det var för moster Apas skull. Tydligen vill hon se ALLA bilder på mig och ofta, även sånna här rätt tråkiga. Så då fick det väl bli så. Hoppas du är nöjd, Apa!

En tur till slottet

image61

Idag, alldeles nyss, var vi på en tur i Drottningholm. Det var kul! Där fanns det labyrinter man kunde springa i och fontäner som man kunde tvätta händerna i. Och så en massa spännande fåglar förstås! Fast jag vågade inte springa hela vägen fram till dom, lite läskiga är de ju ändå. Sen fanns det några såna här ihåliga träd. Dom var lite konstiga, men mamma tyckte absolut att jag skulle stå i ett så hon kunde ta en bild. Jag tror det var något personligt och lite viktigt för henne, så jag ställde självklart upp!

sängens möjligheter

image60

Den här fina sängen har jag fått låna av mammas moster Britta och morbror Björn. Jag har inte riktigt vågat sova i den än (den har en lite mer "öppnare" lösning än min andra säng -vem vet vad som kan hända då när man vänder sig i sömnen...), men den kan ju användas till en hel del annat! Bilväg t ex. Och brumma ("eeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiii") måste man göra också när man kör bil, för mamma har sagt att dom låter så, bilarna.

En dag i lekparken
Idag var vi iväg till lekparken i Närlundaskolan. Där finns det massor att leka med! Bl.a. satt jag med pappa på en fin, men rätt tråkig, trähäst. Vi grävde i sandlådan och gjorde hink-kakor (alltså extra stora sand-kakor som man kan sparka sönder -jätteroligt). Vi gungade lite grann, det är också rätt kul. Men det absolut roligaste var när vi fann en skottkärra i sandlådan! Oj, vad jag sprang! Vad som är extra bra med en skottkärra är att man både kan fylla den med sand, och få detta med sig till en ny plats utan att man tappar allt. Jag brukar normalt få kämpa med en spade för att få sanden dit jag vill, men på detta sätt är det ju superenkelt! Och så kul!
Det fanns även en linbana där. Mamma försökte åka, men hon var alldeles för tung så hon drog i backen. Så hon hjälpte mig att åka lite istället. Hon drog mig fram och tillbaka springandes. Det var lite läskigt, men jätteroligt! Oj, vad jag skrattade! Fast mamma blir så snabbt trött nu när mitt lillesyskon stjäl all hennes energi, så vi åkte bara linbana en stund.
Men nu ska vi ut på en liten cykeltur till, så jag är glad ändå. Jag älskar att cykla (jag sitter ju egentligen bara baktill och njuter av utsikten medans mamma eller pappa får svettas...)!