Eftersom jag...

-187ab20bb5dc00343c67bc8ab19b37b.png

Kolla varifrån!

Eftersom jag har tänkt att skriva ut bloggen igen (det som tillkommit sen sist), tänkte jag passa på att ha med alla favoritgosedjur, alltså de som fått namn och av vem. Kan ju vara kul för främst barnen, men även oss, att minnas i framtiden. Speciellt som det är barnen, helt på eget bevåg, som valt namnen. :-)
Från vänster: Smilla (Moa), Ia (Moa), Voff (Moa), Kicki (Ted) och Bo (Ted).


Sjuklingen Moa

Btw, så har vi varit hemma nästan hela denna veckan. Moa kräktes några gånger på tisdagsmorgonen, så barnen fick vara hemma. Sen verkade hon rätt ok, speciellt igår. Då lekte hon och verkade pigg. Så vi trodde verkligen att det kunde bli jobb och dagis idag.
Men när Fredrik kollade till barnen runt 22-tiden, hade hon kräkts ned hela sig själv, sängen och t o m ned i en stor pöl på golvet. Det var verkligen en ordentlig mängd. Det konstiga var att vi inte hade hört ett ljud och att hon somnat om i eländet. Stackars lilla fia. :-(
Imorse, runt 9-tiden, kräktes hon igen (fast nu var nog magen rätt tom, det kom inte lika mkt).
Nu har hon feber, och ligger och sover. Hon är mkt mer medtagen nu än på tisdagen.
Jag tycker att det är en lite märklig magsjuka, man är ju van att de brukar vara mer intensiva och kortvariga, men tydligen finns det väl flera varianter.
Vi får iaf i henne dryck och lite mat med jämna mellanrum, när magen är lite lugnare, och det är skönt. Då behöver man inte oroa sig, utan bara vänta ut sjukdomen.
Jag tycker att hon är väldigt duktig, och klagar ingenting. Hon gråter knappt ens när hon har kräkts.

Ted däremot klättrar nästan på väggarna nu. Han saknar dagis och kompisarna. Det är ju inget vidare att sitta inne här med en sjukling. Jag tycker att han kan gå ut själv här utanför för att komma ut en liten stund iaf, men han säger att han inte vågar. :-)
Han blev rätt besviken imorse när han inte fick åka till dagis som vi sa igår. Vi får nog ta en sväng när Fredrik kommer hem (om det inte blir som igår, då han kom hem vid 19-snåret...).

stök-ungarBarnen leker "inte nudda golv", men jag förstår faktiskt inte riktigt varför de känner att de behöver kliva på möbler för det. Det skulle nog vara svårare att leka "nudda golv", med tanke på hur stökigt det är i deras rum... Haha :-D


Allmänt

Idag är vi hemma eftersom förskolan är stängd.

Moa är i en rätt rolig ålder nu och ska upprepa allt man säger. Jag var dum nog att klämma på hennes gosiga armar och säga "är Moa en liten tjockis?" (jag tyckte att det var lite skoj att säga så, eftersom hon inte vet vad det innebär, och därför heller inte tar illa upp än). Då sätter den lilla rackarungen igång och säger "mamma är en tjockis, mamma är en tjockis". Hahahahaha. Så nu går hon runt här och kallar mig för tjockis. Haha, ja jag får skylla mig själv.

Ted är lite besatt av tåg just nu, och vill att jag ska berätta vad alla tåg heter. Han brukar titta på tågbilder på datorn. Jag kan ju bara X2000 och R2, så resten fuskar jag med genom att säga det vagnnummer som står längst fram på tåget (man vill ju inte verka okunnig, haha). Så det blir "jooo du Ted, det där är ju minsann en 2034:a. Jo jo." Haha, vi får se hur länge det funkar innan han synar min bluff. :-D

Annars vet jag inte om det händer något direkt spännande här. Vardagen lunkar på som vanligt mest.

Jo, Ted satt och tittade på bilder tidigare, och såg den här. Då sa han "min hund heter Smilla!". Då sa jag "din hund?". "Ah, nej, Britta och Björns hund heter Smilla", kom han på och han såg lite besviken ut. :-) Men kul att han tycker om Smilla så mkt iaf. Vi är mer än gärna hundvakt fler gånger!