Utflykt på den långa fredagen

Idag var det så soligt ute, så vi bestämde oss för att fara till Skansen.
Det var mysigt, och vi tittade på många djur. Både Ted och Moa tyckte nog att det var rätt skoj.
På vägen dit, när vi körde förbi Skansen -och Gröna Lundområdet, utbrast Ted: "Shit, vad mycket folk det är!". Haha, det tyckte jag var väldans skoj. Svårt att säga till om "fula" ord när vi själva använder dem rätt flitigt.

Jag försökte att ta lite bilder, men det blev visst inte så många (och de flesta på deras bakhuvuden tyvärr). Man är ju mest uppe i upplevelsen, så man glömmer ju lätt av det där.

Vid ingången gick vi genom ett litet karusell-område, Ted hade nog allt gärna åkt någon av dessa, men vi hade inte hunnit ta ut några pengar än då. Man är så himla ovan nu för tiden att det fortfarande finns ställen som inte tar kort (eller så är det vi som handlar på få ställen).
Första djuren blev lemurerna. De var spännande, och helt orädda!Självklart fanns det lite olika stånd där man bl.a. kunde köpa godis. Så det blev en godisstång till barnen att dela på (fastän det inte är lördag). Ted tröttnade dock på sin halva, och gav den till gottegrisen istället (nej inte mamma -Moa alltså, hehe).Getterna var skoj, men luktade hemskt illa, tyckte Ted. "Vad är det som luktar?", sa han. "Ja, OJ vad det luktar", sa jag. "Det är inte jag", svarade han då. Hahaha.

Sedan gick vi vidare till renarna. Deras horn var intressanta att titta på. Man kom alldeles nära, och det är ju lite roligare.

Älgarna var jättestora, men rätt trötta.

Vi hade turen att knubbsälarna skulle få mat precis där vi stod och kikade på dem!
Här är "mataren", han kastade i en hel del fisk, och sälarna dök runt efter dessa. Rätt kul att titta på.

Sist, men definitivt inte minst (snarare störst!), såg vi lite bison. Eller vison, tror jag de hette. Någon europeisk variant av en bisonoxe.Vi försökte även se björn, varg och lodjur, men de var lite mer folkskygga (som alltid, Fredrik och jag resonerade att de kanske inte ens finns där! Vi är alla lurade. haha).

Ted pratade mest hela tiden om att han ville gå tillbaka och titta på kaninerna. "jaha, vart var de då?", funderade jag. "Jo, de är borta vid karusellerna", svarade Ted snabbt. Haha, jo men visst att det var kaninerna han ville till!:-D
Det var vår dag det!

Kommentarer
Postat av: Mormor

Underbara barn med underbara kommentarer. framförallt Teds "shit vad mycket folk det är" Fick mig verkligen ett gott skratt. Tack för fina bilder

2010-04-02 @ 22:21:55
Postat av: Frida

Va mysigt det ser ut :)

Postat av: Linda

:-) Jo, men det var det. Vi hade riktigt trevligt, även om man allt blev lite nojjig när barnen prompt skulle kuta ned för de grusiga backarna. Hehe, man är allt bra hönsig ibland. :-D

2010-04-02 @ 23:04:01
Postat av: farmor

vad kul det ser ut, vi kanske kan åka dit till sommaren om vi kommer på besök.

2010-04-03 @ 11:16:39
Postat av: Linda

Ja, det vore jättekul! Skansen är ju t o m ännu bättre då, fastän vi hade det så mysigt igår.

2010-04-03 @ 17:46:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback