Första dagen på dagis!

Idag började inskolningen på dagis för Moa. Det var mjukstart med 1 timme. Dessutom var ju både pappa och Ted med som stöd.
Timmen spenderades inomhus, när de övriga barnen var ute. Förutom en liten tjej till som hette Leah. Enligt Fredrik var hon "en Moa-kopia i 3-månader äldre format (fast ändå i ungefär samma längd)". De verkade väl trivas med varandra, så där som barn gör i den åldern. Bredvidlek alltså.
Leah hade tydligen samma stora intresse som Moa; dvs gräva i blomjord (ibland även smaka på blomjord), vilket de båda testade även på dagis.

Moa var intresserad av dagismiljön och alla leksaker. En liten stund gick pappa och Ted iväg. Då fick Moa stanna hos en av dagislärarna (Malin) i ca 5-10 min. Det gick jättebra. Inga protester. Det kan man jämföra lite med när vi skolade in Ted första gången. Han vägrade ju släppa en ens den kortaste sekund. Så det var ju positivt.

Ja, mkt mer än så var det inte. Ska bli spännande att se hur det går resten av veckan (fast imorgon är det stängt på dagis).


(BTW: Jag försökte få Fredrik att skriva, eftersom det var han som var med, men han vägrade. Så det blev en återberättelse av hans berättelse istället)

Spännande med kamera!Mamma ville ta en bild på henne och mig, oftast blir det ju annars bara bilder på oss barn. Men det är så rackarns svårt att låta bli att försöka ta kameran! Jag vill ju också ta kort! Fast jag fick ta ett på mamma sen. Det blev faktsikt ett bra kort, fast motivet var tyvärr inte tillräckligt bra för att jag ska visa upp bilden här på bloggen... :-D

Bevis...eller nja, halvbevis (hon fuskar ju faktiskt med en hand).

Två - blir ett +?En sak fattar jag inte. Moa gör sig ju bra på bild! Varken jag eller Fredrik lyckas med det. Så då tänker jag spontant att det fungerar som utrycket "två -, blir ett +"... Fast Ted blev ett minus han med iof, så det kanske inte stämmer ändå... :-D


SNART GÅR HON NOG!!!

Det är på gång, det har övats lite här och var, men precis nyss stod vår lilla Moa helt själv i hela 17 sekunder! Yay! Fick ingen bild på miraklet, vi var för upptagna med att gapa och räkna...

Men här är en annan bild från förra helgen när vi var och gungade en stund, vilket Moa tycker är rätt kul (men hon är ju rätt svårflörtad).


Från sol till regn, nu är nog hösten här på riktigt.Så här härligt hade vi det i gräset förra helgen. Vi tog en låååång promenad i solskenet, och mellanlandade på en dagisgård där vi lekte en stund. Det var jättemysigt!

Idag regnar det.
Jättemycket.