En varm måndag

Vi följde med Fredrik till spåren nyss. Barnen ville springa lite de med, Moa var nog den som var mest på hugget. Hon rusade verkligen! Jag passade på att ta lite kort, jag är ju annars så dålig på just att ta kort på dem.
Ted är en riktig linslus, ställer gärna upp för kameran. Moa blir mest irriterad när jag är fram med kameran, hon tycker nog bara att jag är i vägen för allt lekande. :-DMoa hade dragit iväg när vi skulle ta en bild (fick ta ett snabbt kort, hon syns där i bakgrunden), Ted ställer dock gärna upp!


Som sagt...


Inte jätteglad när jag ville fota. :-)


"jaja, ta en bild då..."


Full rusch!


Det flög ett flygplan precis ovanför oss. Vi kunde inte se det, men det lät jättehögt!


Lite gladare! :-)

Lördag e.m.

Ted och Fredrik har varit iväg och storhandlat. Ted fick en ballong, och Fredrik hade fått en boll på köpet, så den "fick" (hon utnämnde den själv till sin iaf) Moa.

Det var superskoj att kasta dessa upp mot taket!

Det var lite svårt att ta en skarp bild, de sprang och hoppade omkring så mkt. Men det är ju huvudsaken!
senast

Härom dagen var Ted och Fredrik iväg och sprang en runda. Ted ville gärna följa med, och det hade väl gått ganska bra. Han hade sprungit ca 1km totalt, bra kämpat! Han var jättenöjd när han kom hem. :-)

Jag och Moa gick till lekparken istället, och då passade jag på att ta lite bilder.

Moa ville mest bara gunga. Men allra helst ville hon gunga i den gungan som inte har en sådan där sittdel under, dvs gungan för de störrre barnen. Jag sa till henne att om hon var för liten för att kunna klättra upp i gungan, var hon för liten för att kunna gunga i den (jag blir så rädd att hon ska falla bakåt). Så då kämpade hon på ett bra tag för att ta sig upp i den. Det gick ju inte alls, så hon fick ge upp till slut. Men envis är hon allt!Dagens roliga!

Hahaha, ibland är barn bra roliga!

Moa och Ted sitter precis nu och kikar på Pippi Långstrump. Det är jul, och Pippi har bakat pepparkakor. Annika har plockat upp en kaka som hon precis ska bita i, när hon får se Pippi böja metall(?). Då gapar hon och glömmer av att ta tuggan hon planerat.
Då hör man Moa hetsa: "ÄT, ÄT!!"

Hahahaha, rackarns gottegris hon är, tänker bara på pepparkakan förstås. :-D

Ny jacka

Jag köpte en vårjacka till Moa på Tradera i förra veckan. Jäklar vilka kap man kan göra ibland (speciellt i de mindre barnstorlekarna, när barnen knappt använder kläderna än), den här gick på 81 kr! Hur fräsch som helst, inte ett fel.
Jag tror dessutom att hon kan ha den i höst, hon har lite att växa i.

Jag tycker jackan är hur söt som helst, hon passar ju bra i rött (måste vara Fredriks gener, en annan ser ju ut knappt levande ut i den färgen, haha).

Om ni undrar så står hon på knä och visar jackan, det passade visst inte att stå. :-D
Det var inte det lättaste att ta en bild, antingen skulle det gungas eller göra en massa fula miner (försök att bortse från hennes smutsiga mun/haka förresten). Haha, tokfia.Baksidan hänger lite bättre egentligen, men Moa kunde förstås inte låta bli att dra lite i jackan framtill. Hon har händerna i fickorna, sånt gillar hon på kläder. :-)


familjen nagellack

(Med risk för framtida utskällning och svordomar...)
Ted tyckte att eftersom både jag och Moa målade naglarna fint röda, kunde gott han med få sina i samma färg. Jag kände att det tog emot (fånigt nog), men låtsades som ingenting och lät han få måla han med. Han tyckte ju faktiskt att det var härligt och kände sig lite finare än vanligt, och det vill man ju inte ta ifrån honom pga fördomar.
Dessutom är det ju faktiskt en ursnygg färg! Haha:-Dsött :-)

Tydligen kunde man bara mms:a en bild i taget, så fossingarna kom liksom inte med. Här får den nyfikna:


Lilla snuttis

img_1847 (MMS)

Lilla snuttis tycker om att gosa ned sig bland en massa kuddar, lite extra sött när tossarna sticker ut! :-)


innebandyproffset

img_1833 (MMS)

Fredrik frågade Moa nyss om hon skulle bli innebandyproffs. Ett tydligt "Ja!", blev svaret. ...hm, hur mkt tjänar ett sådant proffs? Och ännu viktigare; kan de försörja sina föräldrar? :-D


Utflykt på den långa fredagen

Idag var det så soligt ute, så vi bestämde oss för att fara till Skansen.
Det var mysigt, och vi tittade på många djur. Både Ted och Moa tyckte nog att det var rätt skoj.
På vägen dit, när vi körde förbi Skansen -och Gröna Lundområdet, utbrast Ted: "Shit, vad mycket folk det är!". Haha, det tyckte jag var väldans skoj. Svårt att säga till om "fula" ord när vi själva använder dem rätt flitigt.

Jag försökte att ta lite bilder, men det blev visst inte så många (och de flesta på deras bakhuvuden tyvärr). Man är ju mest uppe i upplevelsen, så man glömmer ju lätt av det där.

Vid ingången gick vi genom ett litet karusell-område, Ted hade nog allt gärna åkt någon av dessa, men vi hade inte hunnit ta ut några pengar än då. Man är så himla ovan nu för tiden att det fortfarande finns ställen som inte tar kort (eller så är det vi som handlar på få ställen).
Första djuren blev lemurerna. De var spännande, och helt orädda!Självklart fanns det lite olika stånd där man bl.a. kunde köpa godis. Så det blev en godisstång till barnen att dela på (fastän det inte är lördag). Ted tröttnade dock på sin halva, och gav den till gottegrisen istället (nej inte mamma -Moa alltså, hehe).Getterna var skoj, men luktade hemskt illa, tyckte Ted. "Vad är det som luktar?", sa han. "Ja, OJ vad det luktar", sa jag. "Det är inte jag", svarade han då. Hahaha.

Sedan gick vi vidare till renarna. Deras horn var intressanta att titta på. Man kom alldeles nära, och det är ju lite roligare.

Älgarna var jättestora, men rätt trötta.

Vi hade turen att knubbsälarna skulle få mat precis där vi stod och kikade på dem!
Här är "mataren", han kastade i en hel del fisk, och sälarna dök runt efter dessa. Rätt kul att titta på.

Sist, men definitivt inte minst (snarare störst!), såg vi lite bison. Eller vison, tror jag de hette. Någon europeisk variant av en bisonoxe.Vi försökte även se björn, varg och lodjur, men de var lite mer folkskygga (som alltid, Fredrik och jag resonerade att de kanske inte ens finns där! Vi är alla lurade. haha).

Ted pratade mest hela tiden om att han ville gå tillbaka och titta på kaninerna. "jaha, vart var de då?", funderade jag. "Jo, de är borta vid karusellerna", svarade Ted snabbt. Haha, jo men visst att det var kaninerna han ville till!:-D
Det var vår dag det!